ASOCIAŢIA PROBASARABIA ŞI BUCOVINA, FILIALA “PANTELIMON HALIPPA” ONEŞTI,LANSEAZA PROIECTUL „DESTINE ROMÂNEŞTI”. | Onesti Video

Mobile Menu

Onesti Video

ASOCIAŢIA PROBASARABIA ŞI BUCOVINA, FILIALA “PANTELIMON HALIPPA” ONEŞTI,LANSEAZA PROIECTUL „DESTINE ROMÂNEŞTI”.

23.11.12
ASOCIAŢIA PROBASARABIA ŞI BUCOVINA, FILIALA “PANTELIMON HALIPPA” ONEŞTI, cu sprijinul DEPARTAMENTULUI PENTRU ROMÂNII DE PRETUTINDENI şi al PRIMĂRIEI MUNICIPIULUI ONEŞTI vă invită în data de 28 noiembrie 2012, ora 12:00 în Aula Bibliotecii Municipale „Radu Rosetti” Oneşti la lansarea PROIECTULUI DESTINE ROMÂNEŞTI”.
Proiectul îşi propune să evidenţieze grija şi recunoaşterea Statului Român faţă de românii din Basarabia şi Bucovina care a avut de suferit de pe urma deportărilor în afara graniţelor ţării, precum şi interesul organizatorilor şi partenerilor de a aduna mărturii ale deportaţilor şi urmaşilor acestora cât mai sunt în viaţă, pentru a fi consemnate în volumul „DESTINE ROMÂNEŞTI” ce va fi editat şi publicat ulterior la Oneşti.
Primirea participanţilor va începe de la orele 11:00 la Sediul Primăriei Municipiului Oneşti, B-dul Oituz, nr-17, judeţul Bacău, unde în Sala de oficieri autorităţile administraţiei publice locale şi centrale le vor face o ospitalieră şi bine primire celor peste 80 de oaspeţi de seamă de peste Prut.
Invităm pe această cale pe toţi cei ce simt şi trăiesc româneşte la a participa cu sufletul de român la acest arc peste timp şi frântură de istorie trăită pentru a onora cu prezenţa sacrificiul pentru neam, limbă şi credinţă şi pentru a cunoaşte şi trăi sentimente unice de patriotism.

0 Please Share a Your Opinion.:

Trimiteți un comentariu