Nou scandal la colegiul sportiv din Onesti: o profesoara este cercetata la DNA, pentru dare de mita | Onesti Video

Mobile Menu

Onesti Video

Nou scandal la colegiul sportiv din Onesti: o profesoara este cercetata la DNA, pentru dare de mita

13.7.12
Mai multe scandaluri au avut loc, in ultima perioada, la Colegiul Sportiv “Nadia Comaneci” din Onesti, iar unul dintre acestea a fost cauzat de organizarea, de catre o profesoara, a unei excursii in Bulgaria, fara aprobarea conducerii liceului. Este vorba de profesoara de engleza Mirela Palimariu (FOTO), care, in urma excursiei la Albena (Bulgaria), s-a ales si cu un dosar penal, aflat in cercetare la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) Bacau, pentru dare de mita in vama.

Tot in urma excursiei, s-a produs un puternic si indelungat conflict intre profesoara Palimariu si directorul colegiului, Bogdan Romandas, soldat si el cu cercetari si anchete, sanctiuni si procese in instantele de judecata, care nu s-au incheiat inca. “S-au comis foarte multe lucruri grave”, ne-a declarat directorul Romandas, cu referire la excursia organizata de profesoara de engleza.

Eleva in coma alcoolica

Excursia de la Albena a avut loc in perioada 28 aprilie – 2 mai 2011 si nu a fost autorizata de organul suprem de conducere a liceului, Consiliul de Administratie (CA). Profesoara Palimariu a depus cerere, dar in sedinta de CA din 15 aprilie 2011 s-a acordat un aviz negativ pentru organizarea excursiei. “Doamna profesoara a fost instiintata in cadrul sedintei CA, din 15.04.2011, de neautorizarea acestei excursii – se precizeaza intr-o nota informativa semnata de directorul Romandas.

I s-a comunicat sa anunte parintii si elevii de faptul ca excursia nu are aprobarea scolii iar elevii sa-si primeasca banii inapoi”. Excursia nu a fost aprobata pentru ca perioada scolara de atunci nu permitea efectuarea voiajului, dar si pentru faptul ca in timpul altor excursii organizate de profesoara Palimariu s-au produs lucruri grave, ne-a mai spus Romandas. Astfel, cu doi ani inainte, in timpul excursiei la Busteni, o eleva a baut pina a intrat in coma. Intr-o declaratie scrisa, profesoara Ana-Maria Dogaru a povestit ca a fost anuntata de faptul ca eleva respectiva se simtea rau, motiv pentru care s-a deplasat in camera ei, impreuna cu un alt profesor.

“Am constatat ca intr-adevar aceasta se simtea rau si a fost chemata salvarea deoarece ne-am dat seama ca eleva consumase in exces alcool – a relatat profesoara Dogaru, intr-o declaratie scrisa. Asistenta a cerut ca organizatorul excursiei, adica doamna profesoara Palimariu sa insoteasca eleva la spital”. Episodul a fost relatat si de catre un alt profesor, care a fost anuntat de faptul ca eleva fusese gasita in coma de catre colegi. “Ei au incercat sa o trezeasca facindu-i un dus si apoi au anuntat-o pe doamna Palimariu, care a chemat salvarea”, povesteste, tot in scris, profesorul respectiv. Desi situatia elevei a fost pusa pe seama excesului de alcool, directorul Romandas spune ca ar fi putut sa fie vorba si de un consum exagerat de etnobotanice.

Internare fictiva in spital

Desi excursia la Albena, din 2011, nu a fost aprobata de conducerea Colegiului Sportiv “Nadia Comaneci”, profesoara Mirela Palimariu a organizat, totusi, voiajul, acoperindu-si absenta de la scoala printr-o internare fictiva in spital, urmata de obtinerea unor certificate medicale asemanatoare, dupa cum sustine directorul liceului. In chiar prima zi de excursie, Palimariu a fost contactata la telefon de catre directorul colegiului, pentru a afla motivele neprezentarii acesteia la cursuri.

“Doamna profesoara a spus ca este internata la sectia ORL din cadrul Spitalului Municipal Onesti”, a sustinut, intr-un document scris, directorul Romandas, care s-a decis sa verifice informatia, mai ales ca spitalul se afla peste drum de sediul colegiului sportiv, insa profesoara nu a fost gasita. “Si nici medicul de serviciu din cadrul sectiei ORL nu a putut sa dea amanunte despre lipsa doamnei profesoare din sectie”, a mai relatat Romandas, care a sustinut ca a sunat-o iar pe Palimariu, aceasta motivind ca este in drum spre Bacau, dar, in realitate, ea era in drum spre Bulgaria. Directorul Romandas, insotit de directorul adjunct Viorel Antohi, s-a mai dus de inca doua ori la spital, tot in acea zi, dar n-a gasit-o pe Palimariu, insa, la ultima deplasare, i s-a comunicat, de la sectia ORL, ca profesoara fusese externata la ora 13,00.

Mirela Palimariu a fost cautata si la domiciliu, de catre Bogdan Romandas, care spune ca a fost insotit de directorul adjunct si de catre liderul de sindicat, Rodica Manea, dar profesoara nu era nici acasa, unde i s-a lasat un proces-verbal de instiintare. Directorul si directorul adjunct au procedat la apelarea telefonica a punctului de trecere a frontierei de la Vama Veche, judetul Constanta, de unde i s-a comunicat ca profesoara Palimariu si grupul de excursionisti trecusera granita in Bulgaria in jurul orelor 15,00.

“Deci ea se afla intr-o excursie neautorizata, dar figura internata in spital si apoi in concediu medical – ne-a spus directorul Romandas. Doamna Palimariu a negat multa vreme ca s-ar fi aflat in excursia de la Albena, in ciuda dovezilor. Fapt si mai grav, cu o zi inainte de terminarea excursiei, i-a abandonat pe minori la Albena si s-a intors la Onesti, pentru a demonstra ca ea a fost in tara, si nu in Bulgaria”. Insa mai multi elevi si profesori, dar si parinti, au declarat, in scris, ca Palimariu a fost la Albena, iar numele ei figura si in procurile notariale, precum si in documentele de la hotelul in care excursionistii au fost cazati in Bulgaria...Ziarul de Bacau

0 Please Share a Your Opinion.:

Trimiteți un comentariu