Cristian Țopescu despre simbolul României la Jocurile Olimpice: Nadia | Onesti Video

Mobile Menu

Onesti Video

Cristian Țopescu despre simbolul României la Jocurile Olimpice: Nadia

22.7.12
Este vocea pe care toți românii o asociază cu Jocurile Olimpice. Prezent în platoul emisiunii Olimpica, Cristian Țopescu încearcă să asocieze câte un cuvânt sau personalitate sportivă pentru fiecare ediție a Olimpiadei pe care a experimentat-o.
Vorbind despre Olimpiada de la Ciudad de Mexico, legendarul comentator sportiv își amintește de episodul Bob Beamon, săritorul în lungime din Statele Unite care a reușit un record mondial chiar la acea ediție a Jocurilor Olimpice.



Entuziasmat de săritura fascinantă a americanului, Cristian Țopescu își amintește că i-a provocat pe spectatori să măsoare în casă lungimea de opt metri și 90 de centimetri pentru a înțelege cât de spectaculoasă a fost evoluția lui Beamon. ”Oi fi având dumneata apartament de opt metri nouăzeci, dar eu care stau în patru pe patru cum să măsor săritura lui Bob Beamon?”, își amintește comentatorul de scrisorile în care era certat pentru ceea ce a spus.

Întrebat dacă se poate gândi la un cuvânt care să definească România la Jocurile Olimpice, Cristian Țopescu a răspuns simplu: ”Nadia, firește”. Toți campionii României au un loc în inimile noastre și în cărțile de istorie ale sportului, însă Nadia Comăneci este expresia cea mai vibrantă a succesului României la Olimpiadă, în opinia comentatorului.

Antena3

0 Please Share a Your Opinion.:

Trimiteți un comentariu