Suspecți depistați și bunuri recuperate în cadrul unei acțiuni desfășurate de polițiștii onesteni | Onesti Video

Mobile Menu

Onesti Video

Suspecți depistați și bunuri recuperate în cadrul unei acțiuni desfășurate de polițiștii onesteni

4.3.12
Bunuri sustrase recuperate în urma unor percheziții domiciliare, 8 suspecți depistați, doi reținuți și unul arestat preventiv și peste 40 de sancțiuni contravenționale aplicate. Acestea sunt rezultatele acțiunii în sistem integrat ce s-a desfășurat la data de 02.03.2012, în zina de competență teritorială a Poliției Municipiului Onești.

Polițiștii oneșteni au desfășurat, la data de 02.03.2012, o acțiune în sistem integrat, în zona de competență, pentru combaterea și prevenirea infracționalității și creșterea gradului de siguranță a cetățenilor.

În cadrul acțiunii au fost depistați 8 suspecți, au fost constatate cinci infracțiuni, s-au efectuat cinci percheziții domiciliare și s-a luat măsura reținerii față de două persoane. Totodată au fost aplanate patru strări conflictuale și s-au aplicat 44 de sancțiuni contravenționale.

În baza autorizației, emise de Judecătoria Onești, au fost efectuate 4 percheziții la locuințele unor tineri cu vârste cuprinse între 23 și 25 de ani, din Onești și comuna Ștefan cel Mare. Astfel, au fost identificate și ridicate mai multe obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte, un laptop, un generator electric, o plasmă, o centrală termică și alte obiecte de uz casnic, bunuri susceptibile a proveni din săvârșirea unor infracțiuni.

Din cercetări a rezultat că bunurile respective au fost sustrase în perioada ianuarie-februarie 2012 din sediile a două societăți comerciale din Onești, în care suspecții au pătruns prin efracție.

Prejudiciul a fost recuperat în proporție de 80%.

Ca urmare a cercetărilor efctuate cu privire la sustragerea unor bunuri din locuința părții vătămate S. Daniel, polițiștii au descins, în baza autorizației, la locuința lui Benone S., din comuna Ștefan cel Mare.

Au fost identificate și ridicate 3 bormașini, o drujbă, trei polidiscuri, mai multe truse și scule mecanice, piese și componente de calculator, lenjerii de pat și alte bunuri de uz casnic. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate iar cercetările continuă pentru stablirea provenienței celorlate bunuri.

Au fost identificați și depistați Adrian S., de 24 de ani și M. Vasile, de 23 de ani, ambii din Onești, despre care s-a stabilit că au pătruns în locuința părții vătămate Neculai M. și prin violență l-au deposedat de suma de 3000 de lei. Cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore și vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Onești cu propunere de arestare preventivă.

Au fost depistați doi mnori de 15 și 16 ani, suspectați de săvârșirea unei infracțiuni de tâlhărie comisă în noaptea de 27/28.02.2012 asupra Zoiței B., de 86 de ani din comuna Gura Văii. Cei în cauză au fost prezentați Parchetului și Judecătoriei Onești cu propunere de arestare preventivă. Instanța a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 19 zile a minorului de 16 ani și cercetarea minorului de 15 ani în stare de libertate.

Inspectoratul de Politie Judetean Bacau

0 Please Share a Your Opinion.:

Trimiteți un comentariu